Jump to content

Build Theme!
  • Log in with Twitter Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Toggle shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

@  pcrene : (28 January 2015 - 06:05 PM) Goede avond alle
@  sattaz : (28 January 2015 - 05:50 PM) Goedemiddag :)
@  Flea : (27 January 2015 - 11:30 PM) ook wel genaamd enisma1
@  Flea : (27 January 2015 - 11:29 PM) He vrienden iemand die me kan helpen aan contact gegevens manurro.no-ip&&&&&&
@  sattaz : (27 January 2015 - 05:42 PM) Goedemiddag :)
@  Nitro : (27 January 2015 - 09:32 AM) Moggeh, gaat weer lekker weer worden. Hopelijk genoeg voor even te hobbyen. ;) ;) ;) :) :)
@  sattaz : (26 January 2015 - 05:57 PM) Goedemiddag :)
@  Nitro : (26 January 2015 - 08:41 AM) Alle sneeuw is weer weg en het regent nu hard. :( :)
@  Nitro : (25 January 2015 - 11:48 AM) goedemorgen/middag, wederom triest weertje beetje mistig bewolkt en deu. :( :)
@  sattaz : (25 January 2015 - 09:11 AM) Goedemorgen :)
@  coolegast : (24 January 2015 - 11:04 PM) kun je er veel mee nee
@  coolegast : (24 January 2015 - 11:04 PM) Je vroeg als UPC werkte op ENigma2 dat antwoord is ja
@  Jeroensky : (24 January 2015 - 09:09 PM) @Coolegast: UPC en fta zenders op enigma, tja dat had ik ook. Alleen npo 1 , 2, en 3 in HD is wel erg weinig voor een niet schotelbezitter.
@  ziggy : (24 January 2015 - 05:51 PM) ben wel geweest was rustig
@  dreka : (24 January 2015 - 02:45 PM) Was vanmorgen hier ook niet te rijden , volgende keer dan maar.samen met Sjekkie naar Apeldoorn.
@  pcrene : (24 January 2015 - 01:54 PM) Goed terijden buiten. Komende maand mijn vader verzetten dat ik er ook een keer heen kan
@  ziggy : (23 January 2015 - 09:32 PM) als het te gek wordt knuffel we wel een andere keer ;)
@  DarkSkies : (23 January 2015 - 08:57 PM) word morgen erg glad in de ochtend
@  ziggy : (23 January 2015 - 08:48 PM) morgen naar apeldoorn als het weer het toe laat om Gerard en beide robjes te knuffelen en Hans niet te vergeten
@  pcrene : (23 January 2015 - 06:51 PM) Weer enorm fijn om te lezen thx
@  dreka : (23 January 2015 - 01:39 PM) Leuk om te lezen de up/downlink heb morgen helaas geen tijd , om naar Apeldoorn te gaan .
@  Nitro : (23 January 2015 - 10:11 AM) Goedemorgen, net weer de up/downlink gelezen veel dank hiervoor. :) :) :)
@  ziggy : (22 January 2015 - 11:18 PM) dank je weer fijn lezen
@  Ronnie1966 : (22 January 2015 - 09:25 PM) Top mannen mijn dank is wederom groots
@  hro : (22 January 2015 - 08:18 PM) en de eerste UP/DOWNLINK van 2015 is nu via http://www.opensat4a...r-1-22-januari/ te lezen!
@  Nitro : (22 January 2015 - 09:48 AM) Moggeh, heerlijk winters dagje vandaag :)
@  sattaz : (21 January 2015 - 05:55 PM) Goedemiddag :)
@  sattaz : (20 January 2015 - 11:53 PM) Geen vrije dag zoals Nitro. Vandaag heb ik niet zoveel geluk :rolleyes:
@  sattaz : (20 January 2015 - 11:52 PM) Goedenavond :)
@  pcrene : (20 January 2015 - 02:33 PM) Hier ook snipper dag, de auto heeft net een beurt gehad, ver genieten van de logees hier
@  Nitro : (20 January 2015 - 09:31 AM) Moggeh sattaz/rene, vrije dag vandaag :)
@  Nitro : (20 January 2015 - 09:30 AM) :( Goedemorgen het is weer een triest dagje vandaag, Geen zon , mistig en regen :)
@  coolegast : (19 January 2015 - 05:36 PM) alle ftv zenders zijn gewoon in te scannen op een Enigma2 box
@  ziggy : (18 January 2015 - 08:10 PM) niet naar de bekende weg vragen jeroensky ;)
@  Jeroensky : (18 January 2015 - 07:41 PM) welke smartcard stop je in de interne cardreader? (upc levert of een box of een ci+ module, geen CI module). oscam configureren met local card lukt wel, via originele box kan je boxkey etc. inzien.
@  coolegast : (18 January 2015 - 07:34 PM) UPC en Enigma2 werken goed hoor
@  Jeroensky : (18 January 2015 - 06:55 PM) ik mis enigma2 wel hoor. Door bomen geen sat ontvangst mogelijk, ben nu upc horizon slachtoffer.
@  Jeroensky : (18 January 2015 - 06:54 PM) 880 en 990 zijn open, 770 is volledig gesloten. Ideaal voor brombeer, als sirene afgaat zet je dt 770 op met leuk muziekje, en je hoort niks van je omgeving :P
@  Jeroensky : (18 January 2015 - 06:52 PM) alleen al het feit dat ze een koptelefoon maken (dt 770 pro) in drie impedantie soorten: 32Ohm voor mobiele devices, 80 Ohm voor Hifi/professional, 250Ohm voor op mixertafels.
@  Jeroensky : (18 January 2015 - 06:50 PM) Beyerdynamic vind ik neutraler klinken. what you hear is what you get. OOk vind ik beyerdynamic duurzamer in ontwerp. Blog over maken? Tjee je kan beter zelf gaan luisteren.
@  pcrene : (18 January 2015 - 08:52 AM) @Jeroensky Waarom deze en geen Sennheiser?
@  pcrene : (18 January 2015 - 08:49 AM) @Jeroensky : maak hier eens een blog over :-)
@  Jeroensky : (18 January 2015 - 12:29 AM) Yes, biertje en heerlijk genieten van de nieuwe 'Beyer Dynamic DT 770 Pro' (80 Ohm). Zit nog in de fase van het inbranden.... Zo mooie klank, al tijdens inbrandproces.
@  EddyX : (17 January 2015 - 01:52 PM) OpenSpa ook verdwenen, weet iemand hier iets over?
@  pcrene : (16 January 2015 - 06:32 PM) Prettig weekend :D
@  sattaz : (16 January 2015 - 05:38 PM) Goedemiddag :)
@  pcrene : (16 January 2015 - 02:23 PM) Gbq, na update van vandaag werkt MediaPortal niet meer en laat zich niet her-installeren.
@  dreka : (16 January 2015 - 12:15 PM) En minder wind gelukkig
@  dreka : (16 January 2015 - 12:15 PM) zie de zon weer
@  hro : (16 January 2015 - 08:13 AM) Hier: Gigablue 800SE, OpenRSI 4.1, met app Het Weer crasht de box, bij wie nog meer? Wat nu?
@  hro : (16 January 2015 - 08:11 AM) graag gedaan... nu nog via de images, upload naar PLi was gedaan maar verscheen gisteren nog niet...
@  Donkeyman : (16 January 2015 - 12:07 AM) Ik ben weer erg blij met zenderlijst van Hans, ben blij dat ik je weer teruggevonden heb!
@  sattaz : (15 January 2015 - 05:42 PM) Goedemiddag :)
@  Nitro : (15 January 2015 - 09:57 AM) goedemorgen, helaas weer slecht weer storm en regen dus geen hobbytijd vandaag :( :)
@  sattaz : (14 January 2015 - 09:02 PM) Ipswich Town - Southampton, FA Cup replay 3e ronde.

Woensdag 14 januari 2015 te 21:00 uur live.

Via BBC One (HD).
FTA via satelliet op Astra 28,2 Oost.
@  ziggy : (14 January 2015 - 06:20 PM) avond
@  sattaz : (14 January 2015 - 06:08 PM) Goedenavond :)
@  ziggy : (14 January 2015 - 06:01 PM) Caiway heeft SBS9 in SD- en HD-kwaliteit aan het zenderaanbod via coax en glasvezel toegevoegd. SBS9 begon op 1 januari met uitzenden. Caiway gaf deze zender als enige grote aanbieder nog niet door.

bron totaal tv
@  Nitro : (14 January 2015 - 12:24 PM) Hier hetzelfde probleem en door Hro weer gefikst, veel dank hiervoor. :)
@  ziggy : (13 January 2015 - 10:47 PM) hans bedankt miste de regio zenders

Photo
Azbox HD

azbox primium hd+ stucked on Open rsi open pli firmware.

azbox hd

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Rajan

Rajan

    Greenhorn

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 31 March 2012 - 15:22

Hello,

I have a problem with my azbox hd premium+. I have installed open rsi open pli firmware, my receiver stucked and reboot always, it shows on the tv screen you STB encountered software problem please logfile created hdd to forum www.opensat4all.com. I don`t know how to do this step. Please could you help me to reinstall the software thank you.

Kinds Regards
Rajan

#2 ravemaster

ravemaster

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 78 posts
  • LocationAustria

Posted 01 April 2012 - 13:18

Turn off your Box. Then turn it on. Press the Vol+ Button during Boot. If the IP adress shown in your VFD Connect with AzUp 2.1.6 and flash the newest Kernel. After that reproduce the Steps before and flash the Soft.

Azbox Premium HD,openATV 4.0 Beta
1080p@50Hz
Samsung HS103SI 1TB

Azbox ME, Boot[0] openATV 3.1, Boot[1] Testboot, Boot[2] openATV 4.0 Beta
1080p@50Hz


Dreambox 7000S, PB VX Image, 500GB HDD

www.myazbox.de


#3 ROBSMITH

ROBSMITH

    Greenhorn

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 18 April 2012 - 18:09

When rebooting after looking through all options in menus and trying both skins. I get a green screen just after openrsi boots saying
"We are really sorry, your STB encouintered a software problem , and needs to be restarted. Please send the logfile created in
/HDD/ to forum at www.opensat4all.com/
Your STB restarts in XX seconds.
Component: Enigma2, signal."
."
This reboots over and over.
Hadn't used FTP to upgrade, used the internet connection.
I installed openrsi over the net and it was working perfectly , until this.
I have tried holding > during boot up no IP is visible and I can't connect using the LAN settings I had installed.
I have tried a pen drive with MeE2181 from AZBOX website, renamed to patch on a Fat and FAT32.
It seems to look at the pen but then goes on to openrsi.
Can't link to the azbox, no idea what IP is. Not what I set it to.
Tried AZUp, FileZilla and coreFTP with the same result, no connection.
Tried a null modem cable directly between devices and via my router on straight cables.
I had it set on 192.168.0.250 should I be trying something else ?
At the moment I'm stuck trying to boot from pendrive.
If I hold down > on start up, the small screen says "BOOTING" then "VFD READY" and seems to stop. Nothing on TV.
If I let it boot with pen drive in it says "BOOTING" then "VFD READY" then "USB CHECK !" then "RESCUE MODE ?" scrolls across the display. Then blank for a few seconds, then "STARTING BOOTUP PROCE.." . before it finishes that message " STARTING OpenRSI" and the TV screen comes on with Open RSI background, after a few seconds 2 rotating cogs appear in the top left of screen then the green crash screen. From here it rolls back to "STARTING OpenRSI" and goes round and round.
Am I suppose to intervene when "RESCUE MODE ?". Have tried "OK" button on machine and remote, couldn't think of anything else
HELP or Suggestions

ROB
  • imatele likes this

#4 pcrene

pcrene

    Advanced Pro Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1056 posts
  • LocationBrabant

Posted 18 April 2012 - 20:00

Did you change to an other skin, that is the most often reason for green screens.

You can upload the crashlog as a file here... But please zip and not as text in de message.

Rene
Azbox HD+ dual S2: OpenRSI laatste Bubba 3: 3T
Azbox ME OpenRSI laatste Bubba. 2: 2T backup server
Gigablue Quad 2xS2 2xC QNAP TS410 12T
Gigablue Quad Plus

#5 ravemaster

ravemaster

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 78 posts
  • LocationAustria

Posted 19 April 2012 - 03:57

It looks like that your Box doesn´t get an IP-Adress. Is your Router set to DHCP?? And not holding > during Bootup. It´s the Vol+ Button on your RCU.
Turn off Box --> Turn on --> press Vol+ to get an IP. And your Box must be connected with a NetworkCable. WIFI doesn´t work @boot.

Azbox Premium HD,openATV 4.0 Beta
1080p@50Hz
Samsung HS103SI 1TB

Azbox ME, Boot[0] openATV 3.1, Boot[1] Testboot, Boot[2] openATV 4.0 Beta
1080p@50Hz


Dreambox 7000S, PB VX Image, 500GB HDD

www.myazbox.de


#6 imatele

imatele

    Greenhorn

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 26 May 2012 - 22:17

When rebooting after looking through all options in menus and trying both skins. I get a green screen just after openrsi boots saying
"We are really sorry, your STB encouintered a software problem , and needs to be restarted. Please send the logfile created in
/HDD/ to forum at www.opensat4all.com/
Your STB restarts in XX seconds.
Component: Enigma2, signal."
."
This reboots over and over.
Hadn't used FTP to upgrade, used the internet connection.
I installed openrsi over the net and it was working perfectly , until this.
I have tried holding > during boot up no IP is visible and I can't connect using the LAN settings I had installed.
I have tried a pen drive with MeE2181 from AZBOX website, renamed to patch on a Fat and FAT32.
It seems to look at the pen but then goes on to openrsi.
Can't link to the azbox, no idea what IP is. Not what I set it to.
Tried AZUp, FileZilla and coreFTP with the same result, no connection.
Tried a null modem cable directly between devices and via my router on straight cables.
I had it set on 192.168.0.250 should I be trying something else ?
At the moment I'm stuck trying to boot from pendrive.
If I hold down > on start up, the small screen says "BOOTING" then "VFD READY" and seems to stop. Nothing on TV.
If I let it boot with pen drive in it says "BOOTING" then "VFD READY" then "USB CHECK !" then "RESCUE MODE ?" scrolls across the display. Then blank for a few seconds, then "STARTING BOOTUP PROCE.." . before it finishes that message " STARTING OpenRSI" and the TV screen comes on with Open RSI background, after a few seconds 2 rotating cogs appear in the top left of screen then the green crash screen. From here it rolls back to "STARTING OpenRSI" and goes round and round.
Am I suppose to intervene when "RESCUE MODE ?". Have tried "OK" button on machine and remote, couldn't think of anything else
HELP or Suggestions

ROB

I have same problem, I'connect to router by cable, it has a DHCP, try to off and on with VOL+, but display on AZBOX PREMIUM+ only flash an IP address, but never can connet.

#7 valerie

valerie

    Advanced Pro Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 427 posts
  • LocationAmsterdam en Parijs

Posted 27 May 2012 - 12:22

Hallo imatele

If your Azbox is not responding and it only flashing IP address in the front display, bat cannot be connect you azbox is stucked
It is possible to recover it but you will need to purchase an adapter cable, or Azbox Yamon Rescue Cable .
And follow the procedure now to recover a blocked Azbox

Here is the kink where you can purchase the Azbox Yamon Rescue Cable
http://www.azboxshop...l-products.html

And here the Software you need to recover your Azbox:
http://azupd.nl/RecoverAzbox.zip

Tested: follow the tuto procedure step by step it works very well

Regards
valerie
Azboxme - boot0:Aztrino - boot1:Rti 1.8.0 - boot 2: OpenRSI
Azboxme - boot0:Aztrino - boot 1:OpenRSI
Azbox Premium - OpenRSI
Azbox Premium+ - RTI 1.7.0
Azbox Premium+ - RSI E2
2 Dreambox 8000 - Dream Elite 3.0 010r4 OE1.6
diseqc 8 lnb

#8 Shanwick

Shanwick

    Greenhorn

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 09 February 2013 - 21:47

Hi,

 

I'm having the same problem with my Azbox as both Rajan & Rob. 

 

It boots to an error message "We are really sorry. Your STB encountered a software problem ..."  I can boot using the Vol+ button & it gives me the IP address of the box but I'm not sure how to recover from the problem.

 

The error message tells me to send the logfile created in /hdd/ however, when i FTP to the box, I cannot locate the /hdd/ directory. 

 

Any help would be greatly appreciated.

 

regards,

 

Paul.



#9 ribbe82

ribbe82

    Advanced Pro Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 134 posts
  • LocationFlakkee

Posted 09 February 2013 - 22:05

Wich azbox hand what firmware are you trying?

If you can boot into rescue mode (vol+), you can recover the firmware using azup.

Good luck!
  • Shanwick likes this

DM500HD  (OpenPLI 4.0)
GigaBlue HD 800 UE plus  (OpenRSI 4.0)
Wavefrontier T55  4xLNB ( 13-19-23-28 )

Harmony one


#10 Shanwick

Shanwick

    Greenhorn

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 09 February 2013 - 23:02

Wich azbox hand what firmware are you trying?

If you can boot into rescue mode (vol+), you can recover the firmware using azup.

Good luck!

 

Hi ribbe82,

 

i am using a Premium Plus HD.  i am not trying to apply firmware.  I had changed to another skin & when i rebooted, this problem occurred.  Is there a guide on how to use Azup to recover?

 

regards,

 

Paul.



#11 Jeroensky

Jeroensky

    Erelid - http://www.sat4all.com/forums/topic/329513-lid-jeroensk

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 613 posts
  • LocationBangkok
Contributor

Posted 09 February 2013 - 23:46

What ip address do you get on your box if you do the vol+ proces?

Now i don't have a azbox, but i know some network tricks with almost bricked devices ;-)

 

Try to flash with computer who has ethernet adapter in same range as the ip on the box, and use crossed linked cable.

 

Example, if settop box has as ip(not from dhcp, but from device default) 192.168.1.100

 

Then get a computer who has already the uptodate firmware file that you want to flash on the computer, and disconnect it from network.

Configure the ethernatadapter on computer with fixed settings, in same range as ip of box. (use as subnet mask 255.255.255.0)

So give computer a ip like 192.168.1.101

 

Then connect computer and box with a crossed linked ethernet cable.

And with computer flash the box in the way it should over the network(browser or azup), and use the box ip address. Flash it with the firmware you already have ready on the computer.

After flashing is successfully done, remove crossed linked cable, and set computer back with network connection it already had, same with box.


  • Shanwick likes this

Dreambox DM8000 HD PVR (HDD / DVD-rw / CF & Newnigma2-unstable) - DVB-T |  UPC Horizon (Royaal HD).


#12 Shanwick

Shanwick

    Greenhorn

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 10 February 2013 - 19:08

Thanks Jeroensky & ribbe82,

 

My box has an ip address, 192.168.1.86 & I can connect to the box from my pc using ftp. 

 

I don't know the firmware version of the box.  Back in November last, I upgraded from the official/original AZBOX software to OpenPLI OpenRSI via the Internet using the menu option, as described in the video on the forum.  The upgrade seem to be sucessful until i changed to another skin.  On reboot, I got the green error message described above.  The box is then stuck in a loop rebooting.

 

I have downloaded AZUP 2.2.7 so I am just looking for some guidance on how to recover the box using AZUP.  i have downloaded the latest firmware (OpenRSI-3.0-azboxhd-20130209).  What settings do I choose in AZUP to apply the new software and, hopefully, fix the problem?

 

regards,

 

Paul.



#13 guardian

guardian

    Advanced Pro Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 575 posts

Posted 11 February 2013 - 10:58

Shanwick just delete the skin you installed by FTP, so let the box boot ( and it will be rebooting but that doesn't matter )

 

Connect with FTP and delete the skin you installed, you can find the skin in

 

/usr/share/enigma2

 

 

Once you deleted the skin wich you had installed the box will reboot OK


Wave t55 - 28E - 5W
Azbox Me - boot 0:Aztrino - boot 1: RSI 0.4 - boot 2 : ????
Azbox Premium plus - RSI E2
Azbox Premium - RSI E2
Azbox Ultra - MOF 0.9.00

#14 Shanwick

Shanwick

    Greenhorn

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 12 September 2013 - 15:45

Hi Guardian,

 

Thanks for the info. and apologies for the long delay in replying as I have not had a chance to revisit this problem until now!

 

I have checked for a skin folder in "/usr/share/enigma2" however the only skin folder listed is "skin_default"  Should I delete this folder?

 

Paul.







Also tagged with one or more of these keywords: Azbox HD, azbox hd

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users